سئو سایت چند زبانه
سئو سایت چند زبانه برای بهینه سازی سایتهایی است که محتوایی برای چند مکان جغرافیایی یا چند زبان مختلف دارند. برای ما فرقی ندارد که میخواهید تنها قسمتی از صفحات سایتتان چند زبانه باشد یا همه صفحات؛ همچنین سئو کردن سایت برای دو یا چند زبان هم تفاوتی نداشته و تیم راهکارهای وب میتواند همه صفحات سایت را دقیقا برای مخاطبین مورد نظر سئو کند. در ادامه همراه ما باشید تا مقوله سئو سایت چند زبانه را از جنبههای مختلف بررسی کنیم.
سایت چند زبانه چیست؟
در سالهای اخیر با رونق گرفتن فضای دیجیتال مارکتینگ در ایران، رقابت از سطح کشور فراتر رفته و به خارج کشور رسیده است. به همین دلیل تعداد سایتهای چند زبانه که در بازارهای جهانی مشغول رقابت هستند، روز به روز درحال افزایش است. با افزایش این روند سئو سایت چند زبانه هم اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
تمرکز سئو سایت چند زبانه روی بهینه سازی سایت برای زبانهای مختلف است. در واقع این نوع سئو میخواهد با برنامه ریزی و اجرای استراتژیهای درست، سایت شما را در دید کاربران کشورهای مختلف دنیا قرار دهد. به عنوان مثال یک فروشگاه آنلاین را در نظر بگیرید که در حوزه فروش لباس به کشورهای مختلف فعالیت میکند. این وب سایت باید برای کاربران خارجی خود محتوایی به زبان آنها و برای کاربران ایرانی خود محتوای فارسی داشته باشد. در واقع با این حرکت، سایت مورد نظر صفحاتی دارد که برای زبانهای مختلف دارای صفحات متفاوتی هستند.
تفاوت سئو محلی با چند زبانه
البته در شرایطی که در یک کشور چند گویش یا زبان مختلف وجود دارد یا چند کشور به یک زبان صحبت میکنند، وضعیت کمی چالش برانگیز است. به هرحال با سئو سایت چند زبانه این چالشها را هموار میکند. شایان ذکر است که سئو سایت چند زبانه را با سئو محلی اشتباه نگیرید؛ این مورد در صفحه سئو در شیراز به خوبی بررسی شده است. سایتهای چند زبانه میتوانند در هر حوزهای فعالیت کنند؛ حتما شما هم این سایتها را در حوزه گردشگری، شخصی، فروشگاهی، صنعتی، پزشکی و … مشاهده کردهاید. با سئو سایت چند زبانه میتوانید کسب و کار خود را به سطح بین المللی وارد کنید.
دو مقوله مهم سئو سایت چند زبانه
با دو رکن اساسی در سایتهای چند زبانه رو به رو هستیم؛ زبانهای مختلف و مکانهای متفاوت جغرافیایی. خوشبختانه برای هر دو اینها راهکارهایی در دنیای سئو وجود دارد. سئو بر اساس موقعیت جغرافیایی به Local SEO یا سئو محلی معروف است و سئو چند زبانه نقطه مقابل سئو تک زبانه تلقی میشود.
مثالی از سئو محلی و سئو چند زبانه
به عنوان مثالی از سئو محلی میتوانیم به سئو در اصفهان اشاره کنیم. یک سایت آرایشی و بهداشتی در اصفهان میتواند محصولاتش را برای کاربران این شهر ارسال کند. در این حالت این سایت باید برای اصفهان به صورت محلی سئو شود. اما اگر این سایت بخواهد محصولاتش را برای کاربران ارمنستان، ترکیه و ایران ارسال کند. در این حالت سئو سایت مذکور باید برای این سه کشور به صورت محلی انجام شود.
اما توجه داشته باشید که زبان این سه مکان مختلف با یکدیگر تفاوت داشته و باید از سئو سایت چند زبانه هم استفاده کنیم. با این حرکت نسخه ارمنی سایت برای کاربران ارمنستانی، نسخه فارسی برای کاربران ایرانی و نسخه ترکی برای کاربران ترکیهای نمایش داده میشود.
امتیازات سئو سایت چند زبانه
از جمله مزایا و ویژگیهای مثبت سئو کردن اصولی سایتها به صورت چند زبانه میتوان به جلو افتادن از رقبا، کاهش نرخ پرش، افزایش نرخ بازگشت سرمایه، افزایش اعتبار، افزایش ترافیک سایت، افزایش آگاهی از برند و … اشاره کرد.
روشی برای تبلیغات
سئو اصولی و کاربردی، سایت شما را در بهترین نتایج جستجو نگه میدارد، این موضوع مثل این است که یک بنر تبلیغاتی از کسب و کار شما همیشه بالای دیوار گوگل باشد. زمانی که به این جایگاه طلایی رسیدید، تنها کاری که باید انجام شود حفظ این جایگاه است. این موضوع در حالی است که هزینههای مستمری برای تبلیغات پولی نیاز است و با تمام شدن زمان آنها، جایگاه شما هم از بین میرود.
عنصری حیاتی برای سایتهای بینالمللی
در صورتی که از دارندگان سایتهای چند زبانه هستید، حتما میخواهید در همه کشورهای مورد نظر به یک اندازه فروش خوبی داشته باشید. پس به این موضوع فکر کنید که مخاطبین شما در کشورهای دیگر قرار است از چه راهی با کسب و کار شما آشنا شوند. برای بازاریابی بینالمللی راههای مختلفی مثل سوشال مارکتینگ وجود دارد، اما بررسیهای انجام شده نشان داده که هیچ راهی به اندازه سئو سایت چند زبانه برای بازاریابی آن بازدهی ندارد.
در واقع هدف از سئو سایت چند زبانه این است که زمانی که مخاطبین هدف شما با زبانهای مورد نظر کلمهای مرتبط با کار شما را جستجو میکنند، شما را در صفحات اول گوگل دیده و با این کار فروش شما افزایش چشمگیری در کشورهای های دیگر داشته باشد.
تاثیر گوگل در سئو سایت چند زبانه
امروزه بیشتر نتایج گوگل، با توجه به موقعیت جغرافیایی به فرد نشان داده میشود؛ البته این موضوع در زمان سرچ کردن عبارتی مثل طراحی سایت در تهران یا طراحی سایت فروشگاهی در تهران، صادق نبوده و در این حالت نتایج صفحاتی که با این کلمه سئو شدهاند به شما نمایش داده خواهد شد، حتی اگر در موقعیت جغرافیایی دیگری باشید. گوگل سوابق جستجو کاربر و منطقه جغرافیایی او را بر اساس IP در نظر گرفته و نتایج را بر اساس نیاز افراد نشان میدهد. این حرکت ارزشمند گوگل به کمک سایتهای چند زبانه میآید تا راحتتر مخاطبین هدف خود را داشته باشند.
مراحل سئو سایت چند زبانه
بسیار از مراحل سئو سایت چند زبانه مشابه سئو سایت معمولی است؛ اما اقدامات به خصوصی هستند که باید برای سئو این نوع سایتها انجام شود. در ادامه به بررسی چند گام ضروری سئو سایت چند زبانه میپردازیم.
تحقیق کلمات کلیدی در زبانهای مورد نظر
تکنیک اصلی سئو کردن سایتهای چند زبانه، بکارگیری کلمات محبوب در هر یک از زبانهای هدف است. با استفاده از کلمات کلیدی میتوانید موتورهای جستجو را متوجه این موضوع کنید که سایت شما دقیقا در چه زبانهایی فعالیت میکند. به این ترتیب کلمات کلیدی محبوب که حجم جستجوی بالایی دارند را باید برای هر کدام از زبانها لیست کنید. این کلمات کلیدی در متن محتواها و صفحات سایت بکار می روند.
تولید محتوا به صورت چند زبانه
گاهی کاربران خرید لباس زنانه یا طراحی سایت در شیراز را جستجو میکنند؛ در این حالت شما باید صفحات مخصوص به این مطالب را در سایتتان به او نشان دهید. اما توجه داشته باشید که حجم زیادی از ترافیک سایت به محتواهای بلاگ مربوط هستند. چون که درصد زیادی از کاربران روزانه سوالات متعددی را از گوگل میپرسند. در این مرحله اگر محتوای خوبی در اختیار مخاطب قرار دهید، اعتبار شما بین کاربران بالا میرود و احتمال تبدیل شدن افراد به مشتری بیشتر و بیشتر خواهد شد.
به این ترتیب تولید محتوای بلاگ برای همه سایتها حیاتی بوده و سایتهای چند زبانه هم باید به این قسمت سایت رسیدگی کنند. البته که این کار در سایتهای چند زبانه به زمان بیشتری نیاز دارد. چون که باید محتوایی سئو شده برای زبانهای مختلف تولید شود.
پیاده سازی تگ Hreflang
در سایتهای چند زبانه نیاز است که کاربران نسخه درست صفحات را ببینند. به عنوان مثال نسخه انگلیسی به کاربران انگلیسی زبان و نسخه فارسی به کاربران فارسی نمایش داده شود. شما به کمک تگهای Hreflang میتوانید چنین چیزی را از گوگل بخواهید. به این ترتیب گوگل تلاش میکند متناسب با مکان جغرافیایی و زبان هر کابر، نسخه درست صفحات را در اختیار او قرار دهد.
مدیریت ساختار سایت
ساختار سایت چند زبانه به خاطر تعداد صفحاتاش، تفاوتهایی با سایتهای دیگر دارد. معماری این سایتها باید به گونهای باشد که هر صفحه دقیقا به کاربر هدف نشان داده شده و صفحات به صورت تفکیک شده باقی بمانند. به طور کلی برای مدیریت URL ها در سایتهای چند زبانه میتوان از روشهایی مانند بکارگیری پارامترهای URL، کنترل زبان با استفاده از کوکیها، فولدرهای فرعی در یک دامنه جهانی، دامنههای فرعی در یک دامنه جهانی و دامنههای سطح بالا با کد کشوری استفاده کرد. حالا این که دقیقا کدام روش برای هر سایت چند زبانه مناسب است، به تصمیم سئوکار بستگی دارد. تیم راهکارهای وب با توجه به زبان هدف و منابع موجود بهترین روش را برای این کار انتخاب میکند.
چند زبانه کردن متا تگها
در متا تگها اطلاعات زیادی در خصوص محتوای سایت به موتورهای جستجو داده میشود. اما درباره سایتهای چند زبانه، زمانی متا تگها به درستی استفاده شدهاند که به چند زبان نوشته شوند. به این ترتیب یکی از وظایف سئوکار سایت چند زبانه، بهینه کردن متا تگها بر اساس استانداردهای زبان مورد نظر است.
سئو تکنیکال
فرقی نمیکند که چقدر محتواهای چند زبانه شما با کیفیت است یا به چند کشور خدمات رسانی میکنید؛ با وجود ایراد فنی در سایت، هیچوقت رتبه خوبی کسب نمیکنید. به عنوان مثال یکی از مشکلات رایج در بخش فنی سایت، ایندکس نشدن صفحات است. مخصوصا در سایتهای چند زبانه که برای زبانهای مختلف صفحات متعددی ارائه شده است. در صورتی که گوگل صفحه را ایندکس نکند، همه زحماتتان بی نتیجه خواهد بود.
در کنار این موارد کند بودن سایت از جمله مهمترین دلایل فراری دادن کاربران است. همانطور که میدانید سرعت حرف اول را در کسب و کار دیجیتال میزند. در صفحه طراحی سایت در شیراز موضوع سرعت سایت در طراحی استاندارد سایت به صورت کامل بررسی شد. پس رسیدگی به سئو تکنیکال در سایتهای چند زبانه و رفع ارورها از جمله مهمترین وظایف سئوکار است.
سئو خارجی
مهمترین اقدامی که نیاز است در سئو خارجی صورت گیرد، عملیات ساخت بک لینک است. گوگل ارزش زیادی برای نظر سایر سایتها قائل بوده و هر بک لینک را نشانهای برای اعتبار سایت شما در نظر میگیرد. عملیات ساخت بک لینک در سئو سایت چند زبانه کمی سختتر از سایتهای دیگر است. به عنوان مثال از روشهای رایج ساخت بک لینک میتوان به چاپ رپورتاژ در دیگر سایتها اشاره کرد. در صورتی که بخواهید سایتتان را در زبان انگلیسی سئو کنید، نیاز است رپورتاژی انگلیسی در یک سایت چند زبانه یا انگلیسی زبان منتشر کنید. این کار با مدیریت کمپین رپورتاژ آگهی تیم راهکارهای وب به راحتی امکان پذیر است.
بدون دیدگاه